RSS

Kejadian di dalam Train- ibu mengandung

Goood morninggg semua...

Hari ni saya naik train ke office.. Sekarang pun saya masih dalam train.. Saya terlambat sikit arini sebab bangun tak berapa nak awal kan.. Hehehe

Dalam train ni, ada 1 kejadian yang sering kita lihat.. Bila masing-masing sibuk untuk ke office, adalah juga timbulnya perbuatan selfish..

Citernya begini, ada seorang ibu mengandung ni.. Dia bersama husband dia, sama-sama nak pergi kerja.. Akak ni kena berdiri sebab semua tempat duduk full.. Pastu, suami dia mungkin kesian dengan wifenya yang mengandung tu sebab terpaksa berdiri,dengan gentlemannya dia or mungkin dia buang perasaan malu dia, dia main usap2 perut wife dia.. Wife dia dah segan dah.. Bila husbandnya pegang perut dia, dia tepis tangan.. Selepas tu, adalah seorang hamba Allah ni yang perasan akan kejadian ini.. Hamba Allah ni bangun and bagi tempat duduk tu kepada akak yang pregnant ni..

Itulah saja kisah saya untuk kejadian dalam train harini..oh yer, pukul 10am kejap lagi, saya ada meeting proofread untuk buku tokoh terkenal Malaysia.. Dari 10am hingga 3pm.. Huhu

Sekian, TAMMAT..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 comments:

fyrul said...

kesian nyer kan... tu laaa masyarakat kita skrg ni lebih individualisptik..
org keliling nya juga pasti buat2 tak nampak, atau malu nak amik inisiatif utk mulakan langkah murni utk tolong makcik tersebut, walaupun dia sendiri tak dpt tpt duduk, tp dia bleh minta tolong pd org yg duduk tu bangun dan kasi makcik tu duduk...

paham ke maksud abg?
:P

ain nina said...

Abg..
Nina paham maksud abg tu.. Kadang2 mmg orang sekeliling buat x nampak jer.. Huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...