RSS

Hujan rintik-rintik, Air bergelora

Sebenarnya tak plan pun nak balik ke Kemaman last week sbb ingatkan nak balik pertengahan Januari ni. Tapi.... bila bangun jer dari tido hari Khamis (30 Disember 2010) tu, my housemate cakap PM Najib kasik cuti peristiwa pada hari Jumaat sebab pasukan bola sepak kita menang Piala Suzuki AFF di Indonesia.

Mula-mula agak terkejut, eh betul ker tidak ape yg Azhani cakap ni tapi takper, gi office dulu caner-caner pun.  Then bila sampai office, tengok paper & website BERNAMA, betullah PM kasik cuti.  Tapi yang jadi masalahnya, bos saya pun bagi saya cuti hari Jumaat pastu PM pun bagi cuti hari Jumaat. Pertembungan cuti nih.  

Jeng jeng jeng.. Idea jahat pun datanglah...

Mula-mula buat kerja dulu sampai siap, then gi breakfast pastu dalam kul 10.30 am, saya pun ape lagi >>>>>>> cabuttttttttttttt.......

Alang-alang ramai giler orang kat office ni cuti, so saya pun carry backward lah cuti.. hahahah...bos kasik cuti hari Jumaat, saya bawak cuti tu ke sehari sebelum iaitu Khamis. Then col my fren yg kerja Putrajaya sebab nak tumpang dia balik ke kampung.

Kul 11 dekat-dekat kul 12 tengahari pada hari Khamis hari kejadian, saya pun selamat lah bertolak pulang ke Kemaman. Sepanjang perjalanan tu hujan jer tak henti-henti.  Masa kat Karak, ada 1 eksiden yang takder lah teruk pun tapi melibatkan 4 buah kereta jugaklah.  Alhamdulillah, perjalanan kami selamat.  Around 3.30 pm, saya selamat sampai umah.

Sepanjang hari Khamis, Jumaat, Sabtu & Ahad saya berada di rumah, hujan jer tak henti-henti. Eh tak tak... Hujan berenti jugak tapi sekejap sekejap jer.. Tapi ni normal sebab di Pantai Timur sekarang mmg musim hujan kan. Alhamdulillah jugak, rumah saya tidak banjir.


hujan tak henti-henti..  Kejap lebat, kejap berenti & pastu ujan balik. Cuaca pun mendung jer.  Best sangat tido time hujan-hujan macam ni.  Lena sangat. hehe


Gambar sama jer ngan yang atas. Dh amik 2x, so masukkan jer dua-dua..hehe




*Ketenangan yang ada di rumah menyebabkan jiwa sentiasa meronta-ronta untuk pulang ke kampung.



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 comments:

LYaFRINA said...

ermm..masih hujan lebat hari ni.. nk tdo j rasa,...

ain nina said...

mmg tak best balik kali ni...huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...