RSS

Alhamdulillah, ku makin tenang tanpa Facebook :)

First, Nina minta maaf sangat2 sebab beberapa hari ni takder entry baru yang nina post di blog ni.... 

Bukan tiada idea, bahkan banyak sangat nk dipos kan di blog ni tapi Nina sangat sibuk 2, 3 hari ni.... Sibuk dengan urusan kerja, peribadi & mcm2 lagi.. Tak terkejar.. rindu sangat ngan semua di blog ni tapi ape kan dayaku... chewah..hehe :)

ok, back to the main purpose for this entry....

Alhamdulillah, hari ni 14 Disember 2010, genap lah sebulan Nina tiada facebook... 

Sejak ketiadaan Facebook ni, ramai juga kawan2 yang tanya "Nina, mana facebook Nina? Nina, Nina dh delete yer facebook Nina? Nina, saya cari facebook nina tapi tak jumpa... Nina, active kan lah balik Facebook Nina"..... Oh, sejak tiada Facebook ni, baru Nina sedar ramai rupanya kawan2 yang care pasal nina.. Thanks Frens!!

Nina tak kisah andai ada orang nk kata Nina kolot sebab tiada facebook, Nina ni tak up to date lah or ape2 lagi lah tapi i am toooooooooooo happppppy without Facebook.... 

Masa ada facebook dulu, Nina lebih pentingkan Facebook dari kerja.. Masuk opis jer, terus bukak facebook.... Dan setiap kali buka Facebook, terus jiwa nina akan bercelaru selepas tu.. Dan penah, terus hilang mood untuk sehari.... Ada apa dengan Facebook??

Mula2 masa nk deactivate Facebook dlu, macam2 yang nina pikir.... Nnti caner aku nk berhubung ngan kawan2? Camner aku nk tau perkembangan kawan2? Mampukah aku hidup tanpa Facebook?


Tapi Nina realize, Nina lebih tenang sekarang.. Kalau dulu, tengok homepage Facebook pun, nina terus berdebar2.. I dont know why... & bila tau perkembangan certain2 people di Facebook, Nina jadi tak tentu arah... WHy??? what happen to me actually???? then, i have decided to just deactivate my Facebook account.... & after that, i realize about it... Selepas dari tutup account, Nina tenang setenang tenangnya.... (perasan tak byk nyer ayat tenang nina kan? hehe....... tapi ni mmg betul, tenanggggggggggggggg.....)

Kalau nk tau pasal kawan2 pun, boleh lagi SMS or Call kan??? 

So semua,  jangan terlalu obses ngan Facebook.... sebab dulu nina seorang yang terlalu addicted ngan facebook tapi sekarang, alhamdulillah, bukan peminat tegar facebook lagi...hahah.....

Selamat tinggal Facebook!

(maaf, ayat agak berterabur... takleh pikir dengan tenang sebab nk siapkan kerja lagi nih....maaf yer semua :) )

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

3 comments:

NORFA'EIZEN said...

fb mmg bahaya...

ain nina said...

norfa'eizen, facebook ada pro & cons nyer..depends pada cara kita gunakan nyer la....tapi bagi nina, fb byk yg cons... that is why, nina amik keputusan berat ni.. :)

Anonymous said...

salang nina..

dakpe la takdok pesbuk pong bukangnye mati dok. hidup jugok. bukangnye kene buang krije pong kalu takdok pesbuk.

Encik Anon pong takdok pesbuk jugok. Kang ada pesbuk nati, mesti sibuk nok beli hengset hok buleh ekses FB 24-7.

bagi encik anon, FB mmg banyok cons. tahniah nina sebab mengurangkan quantity orang yang support produk yahudi..keh keh keh..

Encik Anon

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...