RSS

Blog Oh Blog !



Tak tau kenapa tetiba hati ni teringin jugak nk join contest yang Ben Ashaari anjurkan.... Sementara menunggu my sister fetch me kat opis ni (confirm dia lambat sbb jalan tun razak mmg jam teruk time2 petang camni) so nk jawablah soalan2 yg diberikan oleh encik Ben....

Dengan lafaz Bismillahirrahmanirrahim, saya mulakan menjawab soalan2 nya (mcm jawab quiz ms time2 blajar plak..hehe)

Usia anda berblog 

-- Nina telah mula berblog setahun yang lalu sejak 3 April 2009 tetapi setelah menghadapi masalah yg tak dapat dielakkan, nina stop berblog... dan Sejak November 2010, Nina kembali aktif berblog & akan terus aktif.... InsyaAllah... 


Sapa mempengaruhi anda untuk membuat blog

-- Tiada sesiapa pun mempengaruhi Nina untuk berblog tapi lebih kepada minat sebenarnya... Nina teringin sangat nk share something ngan semua orang tambah2 lagi nina ni suka jalan2.. Sharing is caring aite... hehe


Perkara pertama yang timbul dalam kepala bila mendengar perkataan blog

-- Personal Diary! but it can be share to all people.....

Mereka yang menjadi sumber inspirasi anda dalam dunia blog ..

-- Blogger seperti Hanis Zalikha, Irine, Ben Ashaari & blogger2 lain..
Bagaimana anda nak terangkan mengenai blog pada rakan anda yang buta IT

-- begini caranya "Weh, ko nk tau tak aku ada diary yang semua orang leh tau" then bila dia tya "caner tu weh"... saya akan jawab "ha, ko kena bukak internet explorer or mozilla, then ko cari web aku ain nina Aziz... kalau ko tak tau, meh aku ajarkan....".... senang kan..hehe
Dalam 100 patah perkataan , Apakah blog mampu mempengaruhi kehidupan seharian anda ? 

-- Blog memang mampu mempengaruhi kehidupan nina sbb pegi mana2 pun, nina akan cuba tangkap gambar sbb nina nk share ngan semua orang... tambah2 lagi kalau part2 jalan2 cari makan sbb i love makan2... haha... 1 lagi, blog mampu mempengaruhi nina sbb sometimes, nina bukak blog yg menceritakan kesedihan, nina akan turut berasa sedih dan bila nina baca blog happy2 nina juga akan happy... & lagi, blog mampu mempengaruhi nina sbb ada yg share2 doa so i can apply that doa to my daily life... 
Sekian :)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

3 comments:

Hishyamuddin said...

yeahhh..teruskn prjuangn..hehehe

iqbalhakimi said...

hehe,,suka part yang nak terang kat kawan yang buta it uh =D

KimiCnoL said...

berblog memang best ;)
ADA AWARD NTOK AWAK
"1.Coolest Blogger Award??"

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...