RSS

Perhatian!!!!!!!!

kawan-kawan semua yang nina sgt sayangi...tolong baca ni... nina terkejut jgk bila baca psl kisah ni ... 

di blog Atika, beliau telah dedahkan tentang kewujudan 1 blog yang meletakkan gambar-gambar perempuan yang cantik-cantik dan ada yang sexy..gambar-gambar yang diambil telah dicopy dari mcm2 sumber contohnya seperti di Facebook... 

Kawan2, hati2 bila letak gambar2 di Facebook sbb kalau kita letak label or our signature skalipun pada gambar tersebut, tapi benda tu masih boleh di remove. opss nasib baik lah nina dh deactivate dh account facebook nina sbb nina rasa facebook kadang2 boleh menyusahkan nina malah menyakitkan...huhu

di blog yang mempamerkan gambar-gambar perempuan tu, ada salah seorang yg saya kenal.. nina tak sure lah samada org yg nina kenal tu sedar or tidak tentang kewujudan gambar dia di blog tu... kesian lah kat dia kalau pemilik blog tu buat mcm tu sbb ambil gambar org tanpa kebenaran kan (ke dia dh mintak kebenaran ek??).. tak baik tau...

to all, hati2 yer..ambiklah langkah berjaga2... gambar-gambar yg dipublish di facebook tu buatlah "friends only" or just choose certain people utk tengok album kita tu...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 comments:

Aina Nadhirah Bt. Ab. Hisham said...

ish ! ye ke ?? bahaye jgk kn FB nie..

ain nina said...

fb mmg bahaya kalau ada yg salah guna...tapi fb nina skrg dh deactive...mls dh ada fb..hee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...