RSS

Saya Hangin!!!!!!!!!!!

Semalam merupakan hari hangin sedunia bagi sy.. semalam sy takleh nk luahkan di blog ni sbb takut & risau terkeluar ayat2 yg tak berapa nk manis... al-kisahnya, masa kat cafe tempat kerja sy ni, cashiernyer kira ntah ape2 jer.... geram yang teramat sgt ni.... nk tau ape kisahnya yg buat sy hangin ni? ha, tengoklah gmbo kat bawah nih....

ni adalah menu yg sy mkn pagi semalam...mee goreng+sotong+air suam....sy tgk dia tekan calculator dia, utk mee RM1.50 + sotong RM2 + air suam free so total sepatutnya RM3.50 lah kan tapi dia ckp, RM3.8o.. ok masa ni takper lah lagi...

tetiba akak opis sy pun dtg letak makanan dia kat meja sy, & sy terkejut dengar harga makanan dia...

& akak opis ni pun amik benda yg sama cuma dia amik mee hoon+nasik goreng & air suam...nk tau harga makanan dia ni berapa?? harganya cuma RM2.70...

sy persoalkan kenapa harga sy lebih mhl dari harga dia sbb sy amik mee goreng ngan sotong, takder lah byk sgt pun tapi akak ni dicharge lebih murah...sy bukan geram ngan akak opis sy ni tapi geram ngan makcik cashier tu.....

so bila dh geram2 ni, sy tak turun pun lunch sbb sy geram...bila kak yong, my colleague jgk, ajak gi lunch kat bangunan sebelah, TH Selborn, sy pun terus setuju jer.....bila takder mood, so mkn pun simple2 jer....


ha,makan laksa penang jer...mintak laksa penang telur sebijik + air sirap limau....

semalam mmg hari geram..bila pagi mood dh dispoilkan, so dibawalah smpai ke petang.....



Sekian untuk entri kali ini....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

3 comments:

mamaaerish@eb said...

ak laksa tuh.... huwaaaaaaa... nak jgk... ;p

Kucing Itam said...

Kesian Kak Nina... cekik darah ke ape makcik tu... Rindu nak mkn dlm cafe IB.. dulu dpt mkn kat situ sekali je..hihihi...

ain nina said...

eb: laksa dia biasa2 jer tapi boleh layan lah...best jgk.....jom lah dtg kL, sy blanjer eb....

mash, kesian kan? geram jgk sbnrnya....kat iB jgk yg best...huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...