RSS

Terharu bila di tag...Thanks miss Dorry Sweetie....

hahaha... since sy masih baru sbnrnya dalam dunia blog ni, so sy mmg tak tau psl tag2 ni... ni pun buat bila miss Dorry Sweetie yg suruh buat..thanks mate...

baiklah, saya akan cuba sedaya upaya menjawab soalan miss dorry ni....

dengan lafaz Bismillah, saya jawab soalan 1 hingga akhir..hehe

1. pe bende yang paling penting dalam hidop saya?
-- ok, perkara yang paling penting dalam hidup saya tak lain dan tak bukan : my family, my friends, my colleague, my kerjaya sekarang, my debate family, my gedik2 bestfren & semua yang dikeliling saya....love you oll.. oh tak lupa, iman yg ada dalam diri... :)

2. bende terakhir saya beli ngan duit sendiri.
-- alamak, ape yek yg saya beli ngan duit sendiri? byk kot yg sy beli ngan duit sendiri.... byk sgt so dh tak igt... hehe

3. kat mane tempat perkahwinan yang saya nak wat nanti dan temanye..
-- tempat perkahwinan yang saya nk buat adalah di rumah sy sendiri & tema utk wedding tu biru kot... maaf, sy tak suka buat di hotel or dewan sbb sy rs formal jer kalau wat tempat2 camtu...hehe.. *ni opinion sy jer....

4. adakah saya sedang bercinta sekarang?
-- bercinta?? erm sblum ni yer, sy mmg sedang bercinta....tapi setiap org harus pasrah andai ianya putus di tengah jalan... & bagi menjawab soalan di atas, sy telah single.. * maaf, bukan untuk menjadi seorang yg poyo tapi ini adalah hakikat..huhu

5. berape lame saya akan mencintai kekasih?
-- oleh kerana tiada kekasih, so takleh lah kot jwb soalan ni..tapi takper, jwb gak lah....kalau boleh, selamanya selagi hayat dikandung badan....tapi Allah maha mengetahui segalanya... saya hanya berserah kepadaNya..

6. dimana saya selalu jumpe kekasih..
-- saya jarang jumpa kekasih saya (ni cerita dolu2 punya) sbb kami long distance relationship...so sy jumpa dia hanya bila sya pulang ke rumah sy di kampung.. & dating pun tempat2 biasa jer contohnya kedai makan..heeee

7. novel / buku / majalah yang terakhir di beli.
-- adohai...letih gak nk jwb soalan ni nih.... sbb dh lama jugaklah tak beli novel, buku or majalah sbb kerja sy skrg membuatkan sy sedikit bz jer (& diakui terpaksa membz kan diri sbb utk lupakan perkara yg menyesakkan pikiran..hehe)...

8. name penoh?
-- nama penuh saya bermaksud Cahaya Mataku..so carilah nama sy.. (sy rasa mcm penah jer bagitau nama penuh saya kan..hee)

9. antara mak ngan ayah, mane lagi mesra.?
-- ms sebelum ayah saya meninggal dulu, saya sgt close ngan ayah sy sbb mak saya dulu garang....tapi bila ayah dh meninggal, saya close ngan mak & barulah sy realize yg mak sy sbnrnya tidaklah segarang mana..hehe

10. namekan orang yang betul2 nak jumpe dalam hidop.
-- kalau boleh, sy nk jumpa ayah sy sbb sy betul2 rindukan ayah sy.. even ayah dh meninggal dh 12 thn, but sy rs baru smlm dia tinggalkan sy.....miss my abah damn much... :(

11. adekah saya basuh baju sendiri..?
-- hahaha..machine jer...hehe

12. di manakah tempat yang saya nak gi..
-- of course tempat yg semua org ingin pergi- Mekah...tapi selain tu, sy nk gi Tokyo Disneyland (dh lama simpan impian nk gi tempat ni & sedang berusaha mengumpul duit untuk pergi...sape2 nk gi ngan saya, jomlah sama2 kumpul duit...hehe)

13. pilih salah satu : peluk or cium
-- dorry sweetie, ape punya soalan nih...tak mau jawablah *shy2 cat....

14. bagitau 3 perkara pasal orang yang tag saya nih..
-- psl Dorry Sweetie, dia kwn sy dari UiTM Dungun hinggalah UiTM Shah Alam, cantik & suka shopping....

15. lima bende yang saya sangat sayang dalam hidop..
-- diri sendiri
-- family
-- barang-barang spt computer
-- barang2 pemberian si dia...* masih menggunakan barang2 si dia kasik....kenangan terindah tu..hehehe
-- jam FOSSIL pemberian kakak sempena konvo thn 2009

16. lima lagu yang saya selalu dengar.
-- hati yang kau sakiti; rossa
-- For the rest of my life; Maher Zain
-- Trouble is a friend; Lenka
-- Di saat aku mencintaimu; Dadali
-- Zikir Ya Allah (lagu ker ni ek? takperlah masukkan jgk dalam jawapan ni sbb ni yg saya dgr utk tenangkan hati..hee)

17. bile tarikh lahir n sambut kat ne tahun lepas.
-- tarikh lahir 12 Mac, sambut kat opis (ms tu praktikal) & sambut ngan kwn2 debat...

18. 5 orang blogger yang nak di tag.
-- yg lain2 saya masih duk pikir..heee


Dorry Sweetie, lenguh sy menaip utk jwb soalan yg awk suruh sy jwb nih...sy dh jwb dh awk...thanks tag sy yer....sayang awk...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 comments:

dorrysweetie said...

u ni wat i shy2 catdog je..hehe..xpe2, jom kte same2 majukan diri dlm dunia blogger nih..hehe

ain nina said...

miss dorry, awk ni kalau tau byk perkara psl blog, ajar lah sy awk....hehe...*shy2 catdog jgk..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...